Een update van de firmware voor de draadloze controller uitvoeren

Verbeter de prestaties van je DualSense™ draadloze controller en je DualSense Edge™ draadloze controller door de firmware te updaten. Voer vóór gebruik altijd een update naar de meest recente versie uit.
Je kunt een update van de firmware uitvoeren met behulp van een Windows-pc en de app [Firmware-updateprogramma voor DualSense draadloze controller].

Update-informatie

Versie: 1.5.0.2
De update van de firmware van de DualSense Edge draadloze controller wordt nu ondersteund.

Systeemvereisten

Je hebt een Windows-pc nodig die voldoet aan de volgende systeemvereisten.

Besturingssysteem Windows 10 (64-bits) of Windows 11
Opslagruimte 10 MB of meer
Schermresolutie 1024 × 768 of hoger
USB-aansluiting Vereist

Updaten

Als je voor het eerst een update van de firmware uitvoert, moet je de app op je Windows-pc installeren. Wanneer je de volgende keer een update van de firmware moet uitvoeren, begin je vanaf stap 3.

1.

Download [Firmware-updateprogramma voor DualSense draadloze controller] en sla het op je bureaublad of op een andere locatie op.

Downloaden
App onderworpen aan licentieovereenkomst voor eindgebruikers.

2.
Voer het installatiebestand uit en volg daarna de instructies op het scherm voor het installeren van de app.
Tijdens de installatie zie je mogelijk een verzoek om extra software te downloaden die nodig is om [Firmware-updateprogramma voor DualSense draadloze controller] te kunnen gebruiken. Volg de instructies op het scherm voor het downloaden van deze software.
3.
Start [Firmware-updateprogramma voor DualSense draadloze controller].
4.
Gebruik een USB-kabel om je controller te verbinden met je Windows-pc en volg daarna de instructies op het scherm om de update te starten.
Schakel je Windows-pc niet uit en koppel de USB-kabel niet los tijdens de update.
Als de update is voltooid, wordt een bericht weergegeven. Selecteer [OK] om het proces te voltooien.

Je kunt telkens de firmware voor slechts één controller updaten. Als je een update van de firmware wilt uitvoeren voor meerdere controllers, moet je dit voor elke controller afzonderlijk doen.


Er zullen van tijd tot tijd updates van de firmware voor je controller worden uitgebracht die nodig zijn voor een goede werking van de controller. Je ontvangt een melding over nieuwe firmware-updates wanneer je je PS5™-systeemsoftware updatet naar een nieuwere versie of wanneer je de app [Firmware-updateprogramma voor DualSense draadloze controller] opstart. SIE raadt ten zeerste aan om de meest recente update altijd zo snel mogelijk na het uitbrengen van de update te installeren. Indien je dit niet doet, kan je controller worden blootgesteld aan beveiligingsrisico's en/of kan de goede werking van je controller in gevaar komen.


  • "PlayStation Family Mark", "PlayStation", "DualSense" en "DualSense Edge" zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Interactive Entertainment Inc.
  • "SONY" is een geregistreerd handelsmerk of handelsmerk van Sony Group Corporation.
  • Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.